top of page

Wed, Sep 14

|

Mortsel

YIN YOGA REEKS VOOR RUG, SCHOUDER EN NEK

Volgens Chinese wijsheid is je ware leeftijd gekoppeld aan de conditie van je rug. Hoe soepeler je ruggengraat, hoe vitaler en jonger je je voelt. Wie wil dat nu niet? Helaas lijden veel westerlingen aan rug, schouder en nekklachten. Het goede nieuws: je kan hier iets aan doen! Vooral preventief!

Registration is closed
See other events
YIN YOGA REEKS VOOR RUG, SCHOUDER EN NEK
YIN YOGA REEKS VOOR RUG, SCHOUDER EN NEK

Time & Location

Sep 14, 2022, 7:00 PM GMT+2 – Oct 12, 2022, 8:15 PM GMT+2

Mortsel, Lusthovelaan 9, 2640 Mortsel

About the event

Veel mensen hebben te kampen met gespannen schouders, lage rug - & nekpijn. We zitten te lang en te veel! Denk er maar eens overna: in de auto, aan onze bureau (en dan nog vaak in een slechte houding), voorover gebogen over onze smartphone, hangen in de zetel na een vermoeiende werkdag enz. 

Het leven gaat precies sneller en sneller voorbij ons eigen natuurlijke ritme. Geen wonder dat stress en spanning zich dan ook vaak vast zetten in je rug, je schouders en nek. Het lijkt alsof we allemaal onze zorgen, zoals een flink geladen rugzak, overal mee sleuren. Althans zo voelt het. Herkenbaar? Dan is deze reeks misschien iets voor jou.

Door middel van gerichte aandacht, bewuste ademhaling, aangepaste  YIN YOGA houdingen en oefeningen om de rug te versterken, werken we aan een betere gezondheid en ontspannen geest. Jouw aandacht is meestal heel versnipperd en vaak met 101 dingen tegelijk bezig, behalve met jezelf. Het is mijn intentie om in deze lessen al die aandacht naar jezelf terug te brengen. Zacht zijn voor jezelf. Zacht voor je lichaam.

Wat is Backmitra?

Rugpijn is vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.

Door de uitlijning van de wervelkolom te verbeteren kunnen de rugspieren ontspannen, de bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden. De BackMitra® is een grote hulp om rugpijn, schouderpijn en nekpijn te voorkomen en te verlichten. Wil je meer weten? Lees dan alles erover op de website van Backmitra.

Voor mij is de Backmitra een heel ontspannen helende Yin houding. Als ik me eraan overgeef en met liefdevolle aandacht bij mijn lichaam blijf, kan ik echt helemaal aarden in mijn lichaam en zakken uit mijn drukke hoofdje.

Voor wie?

Voor iedereen die graag gewoon wil ontspannen en preventief wil werken aan rug, nek en schouders. Heb je klachten, kunnen deze met de Backmitra verlicht worden. Raadpleeg altijd je arts als je twijfelt. 

Wanneer?

De lessen gaan steeds door op woensdag avond om 19u in Mortsel. (5 beurten)

Data reeks 1:  14/09 - 21/09 - 28/09 - 05/10 - 12/10

Prijs

15€ per les 

Neem je een 5-beurtenkaart betaal je 65€ (10€ korting)

Je kan ter plaatse betalen in cash of met PayConiq. 

Of via overschrijving op rekening: BE66 1043 6340 0443 met vermelding van BackMitra

Hoe inschrijven?

Interesse? Geef je dan snel op want de plaatsen zijn beperkt! Ik schenk graag mijn aandacht aan ieder van jullie en dit gaat niet als de groep te groot is.  Inschrijven kan via deze link. De eerste keer zal het systeem jouw e-mail en naam vragen om volgende keer mee te kunnen inloggen. Je kan dan zelf je inschrijvingen aanpassen indien nodig.

Heel graag tot dan!

LIefs,

Siggi 

Share this event

bottom of page